Εγκαίνια της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων για ενήλικες, στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, την πρόεδρο κυρία Λαβίδα Βάνα, το ΔΣ του Σωματείου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

 

Στην τελετή παρευρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας, o Βουλευτής κ. Ευάγγλεος Λιάκος, ο πρώτος επιλαχών βουλευτής και σύμβουλος του υπουργού υγείας κ. Σταμάτης Πουλής, οι Αντιπεριφεριάρχες Λευτέρης Κοσμόπουλος και Κλεάνθης Βαρελάς, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλός Χρήστος, καθώς επίσης βουλευτές και δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Δημήτριος Αφεντούλης, η Πρόεδρος της Αιγέας ΑΜΚΕ, κα. Μαρίνα Μαρτίνου, ο Πρόεδρος του Ομίλου Άβαξ, κ. Χρήστος Ιωάννου, καθώς και υποστηρικτές, φίλοι και μέλη του MDA Ελλάς.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους επιθεώρησαν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 5.000.000 ευρώ.

Στην ομιλία του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που σήμερα στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας της πρώτης Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων για ενήλικες. Αυτή η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στην ανάγκη των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις για εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα. Με την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη προσέγγιση και την κατάλληλη υποστήριξη, στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενηλίκων που αντιμετωπίζουν αυτές τις παθήσεις. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το προσωπικό που εργάστηκε ακούραστα για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα προς όφελος των ασθενών και των οικογενειών τους».

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο