Αγγειοχειρουργική Μονάδα

Προσωπικό

Υπεύθυνος Αγγειοχειρουργός

Δρ. Μαργαρίτης Μάριος Δασκαλόπουλος, Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής ΕΣΥ

Επικοινωνία

Το τμήμα έχει γραμματειακή υποστήριξη με μηχανογράφηση στην οποία υπηρετεί η κα Περράκη Σούλα 
τηλ. : 213 20 28.391

 Email: gxgram@thriassio-hosp.gr

Ραντεβού μέσω ΙΑΣΙΣ(τηλ. 1535)

Αγγεία

Η Αγγειοχειρουργική Μονάδα του «Θριασίου» Νοσοκομείου λειτουργεί από το 2006 και παρέχει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της παθολογίας των αγγείων. Είναι προσαρτημένη στο Χειρουργικό Τμήμα και στεγάζεται στην 3η Πτέρυγα του 3ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται οι αγγειοχειρουργικοί ασθενείς. Δραστηριοποιείται στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των αγγειακών παθήσεων και στην αντιμετώπισή τους με ανοικτές αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, ενδαγγειακές τεχνικές και φαρμακευτική και λοιπή συντηρητική αγωγή. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελούν η ανοικτή και ενδαγγειακή αποκατάσταση των στενώσεων των καρωτίδων, των αορτικών και περιφερικών ανευρυσμάτων, των αποφράξεων των περιφερικών αρτηριών, των κιρσών των κάτω άκρων, των αρτηριακών και φλεβικών ελκών και του διαβητικού ποδιού. Στο αγγειολογικό εργαστήριο διενεργούνται αναίμακτες δοκιμασίες και εξειδικευμένες εξετάσεις με υπερήχους, καθώς και μελέτη της φλεβικής ανεπάρκειας για επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής αντιμετώπισης (Laser, ραδιοσυχνότητες, σκληροθεραπεία αφρού, κυανοακρυλική κόλλα κλπ). Στους αγγειακούς ασθενείς, σε στενή συνεργασία με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, εφαρμόζονται οι πλέον ενημερωμένες διεθνείς οδηγίες για τη ρύθμιση των παραγόντων κινδύνου για αθηρωμάτωση (δυσλιπιδαιμίες, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα κλπ). Στο πλαίσιο της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου ανά τετραήμερο υπάρχει συχνή αντιμετώπιση περιπτώσεων αγγειακού τραύματος και επείγουσας αγγειακής παθολογίας (ρήξη ανευρυσμάτων, οξεία αρτηριακή θρόμβωση ή εμβολή κλπ). Υπάρχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της θρομβοεμβολικής φλεβικής νόσου.

Καθώς οι αγγειακές παθήσεις, για την βέλτιστη αντιμετώπισή τους, απαιτούν τη συνεργασία πολλών ιατρικών ειδικοτήτων και τη χρήση προηγμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, το «Θριάσιο» Νοσοκομείο προσφέρει στους αγγειοχειρουργικούς ασθενείς υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με τη δυνατότητα αξιοποίησης τεχνολογιών αιχμής και τη σφαιρική αντιμετώπιση της αγγειακής νόσου. Στο νοσοκομείο λειτουργούν οργανωμένα τμήματα ακτινολογικού με εξειδικευμένους ιατρούς στους αγγειακούς υπερήχους, τις αξονικές αγγειογραφίες και τον ψηφιακό αγγειογράφο, καρδιολογικού με πλήρη ανάπτυξη όλων των κλινικών και επεμβατικών μονάδων, παθολογικού με εξειδικευμένους ιατρούς στη διαβητολογία, λοιμωξιολογία, υπέρταση κλπ, αναισθησιολογικού με ειδικό ιατρείο πόνου, πνευμονολογικού, ρευματολογικού, νευρολογικού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη θρομβόλυση των εμβολικών εγκεφαλικών επεισοδίων, νευροχειρουργικής, πλαστικής χειρουργικής, καθώς επίσης και δύο μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το τακτικό εξωτερικό Αγγειολογικό – Αγγειοχειρουργικό ιατρείο λειτουργεί κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 πμ έως τις 2 μμ. με ραντεβού μέσω ΙΑΣΙΣ. Το απογευματινό Αγγειολογικό – Αγγειοχειρουργικό ιατρείο του Διευθυντή κυρίου Μάριου Δασκαλόπουλου λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 3:30 μμ με ραντεβού μέσω της Γραμματείας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο