Μαιευτική - Γυναικολογική

Προσωπικό

Επιστημονικά Υπεύθυνος Διευθυντής

Κασίμης Χαρίλαος

Προϊσταμένη Μαία Κλινικής

Τυρεκίδου Θεοδώρα

Αναπληρώτρια Μαία Προϊσταμένη

Λουκά Παρασκευή

Διευθυντές

Επιμελητές

Επικοινωνία

Ειδικευόμενοι Ιατροί

Μαίες

ΔΕ Νοσηλευτριών

Το τμήμα έχει γραμματειακή υποστήριξη με μηχανογράφηση στην οποία υπηρετεί η Κα Παπαδημητρίου Ιωάννα
τηλ. : 213 20 28.255

Ραντεβού μέσω ΙΑΣΙΣ(τηλ. 1535)

Φάσμα Μαιευτικών Περιστατικών

Η κλινική λειτουργεί από το 1996. Βρίσκεται στο 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου και διαθέτει 16 κλίνες. Στο πλαίσιο της κλινικής λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία για γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά (ραντεβού μέσω ΙΑΣΙΣ – τηλ. 1535), ιατρείο θηλασμού (κάθε Τρίτη εκτός γενικών εφημεριών του νοσοκομείου, 10:00 – 13:00, με ελεύθερη προσέλευση) και μαιευτήριο με δύο αίθουσες τοκετού στον πρώτο όροφο.

Η κλινική έχει 6 θέσεις ειδικευόμενων ιατρών.

Φάσμα Γυναικολογικών Περιστατικών

Η κλινική εξυπηρετεί όλα τα απλά μη-ογκολογικά γυναικολογικά περιστατικά (π.χ. λειομύωμα, υπερπλασία ενδομητρίου, ανώμαλη κολπική αιμόρροια). Διαθέτει μία χειρουργική αίθουσα μία ή δύο φορές την εβδομάδα όπου διενεργούνται διακοιλιακές και διακολπικές γυναικολογικές επεμβάσεις (π.χ. κοιλιακή/κολπική ολική υστερεκτομή, κολπορραφία, διαγνωστική/εκκενωτική απόξεση).

Στο πλαίσιο των εξωτερικών ιατρείων διενεργούνται ο τακτικός γυναικολογικός έλεγχος με δωρεάν λήψη τεστ Παπανικολάου, βιοψίες ενδομήτριου, τοποθέτηση ενδομήτριων αντισυλληπτικών σπειραμάτων καθώς και αντιμετώπιση πολλών άλλων γυναικολογικών περιστατικών.

Φροντίδα Μητρικού Θηλασμού και Φροντίδα Νεογνού

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της κλινικής να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό προς το θηλασμό αλλά και να προωθήσει το μητρικό θηλασμό οργανώνονται δωρεάν μαθήματα θηλασμού και νεογνικής φροντίδας από το μαιευτικό προσωπικό κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2132028246. Στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό λειτουργεί 24ωρη γραμμή υποστήριξης του μητρικού θηλασμού.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

epilegothilasmo.gr

www.e-lactancia.org

Εκπαιδευτικά Μαθήματα Κλινικής

Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού της κλινικής έχουν οργανωθεί εκπαιδευτικά μαθήματα (δωρεάν και με ελεύθερη πρόσβαση) τα οποία λαμβάνουν χώρα στο αμφιθέατρο του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων κάθε Τετάρτη (εκτός γενικών εφημεριών του νοσοκομείου) και ώρα 13:00.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο