Λογοθεραπεία

Προσωπικό

Λογοθεραπεύτρια:

Ζούρου Παναγιώτα

Προϊστάμενος Τμήματος

Αναγνώστου Χρήστος

Θέση Τμήματος

Κεντρικό Κτήριο, 1ος Όροφοφος​

Επικοινωνία

Ραντεβού μέσω 2132028844

Στο νοσοκομείο μας λειτουργεί εργαστήριο Λογοθεραπείας από το Σεπτέμβριο του 2015.Στεγάζεται στον 1ο όροφο του νοσοκομείου και υπεύθυνη είναι η Λογοθεραπεύτρια Ζούρου Παναγιώτα.

Λίγα λόγια για την Λογοθεραπεία

Η Λογοθεραπεία  είναι η επιστήμη που ασχολείται τόσο με την αξιολόγηση όσο και με την παρέμβαση των διαταραχών λόγου-ομιλίας και γενικότερα των διαταραχών επικοινωνίας και γνωστικών λειτουργιών ως αποτέλεσμα χρόνιων ή και επίκτητων νοσημάτων, τραυματισμών ή δυσλειτουργιών που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία, συμπεριφορά ή κοινωνική προσαρμογή του ατόμου.

Η Λογοθεραπεία οφείλει να ακολουθήσει διαφορετικές προσεγγίσεις ανάλογα με την ηλικία του ατόμου και τη σοβαρότητα της διαταραχής.

Στόχος της είναι η έγκαιρη και οριστική αντιμετώπιση των δυσχερειών της επικοινωνίας και ευρύτερων γνωστικών λειτουργιών.

Η παροχή υπηρεσιών απευθύνεται τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς ασθενείς, ενήλικες και παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στους ακόλουθους τομείς:

  • Διαταραχές κατάποσης-δυσκαταποσία(π.χ. σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες νευρολογικές εκφυλιστικές διαταραχές)
  • Διαταραχές φώνησης (δυσφωνίες, διαταραχές φωνής μετά από ολική λαρυγγεκτομή) και φωνολογικές- αρθρωτικές δυσκολίες(δυσαρθρίες, δυσπραξίες)
  • Διαταραχές ροής του λόγου- ομιλίας(τραυλισμός, ταχυλαλία)
  • Διαταραχές εκτελεστικής και γνωστικής λειτουργίας και διαταραχές μνήμης(π.χ. σε αφασίες εκπομπής ή αντίληψης ενηλίκων)
  • Διαταραχές ελλειμματικής προσοχής- υπερκινητικότητας(ΔΕΠ-Υ)
  • Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές( ΔΑΦ, νοητική υστέρηση, σύνδρομα)
  • Ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές των σχολικών δεξιοτήτων(δυσκολίες μάθησης-ανάγνωσης και γραφής –Δυσλεξία)

Συνεργασίες:

  1. Η αξιολόγηση φωνολογικών- αρθρωτικών διαταραχών και γενικότερα αναπτυξιακών διαταραχών παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας γίνεται σε συνεργασία με το παιδοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου και τον παιδοψυχίατρο Κο Χασιώτη Πέτρο(πληρ. Χασιώτης Πέτρος. τηλ. επικοινωνίας:210-5516167)
  2. Η θεραπευτική παρέμβαση εσωτερικών ασθενών γίνεται σε συνεργασία με την θεραπευτική ομάδα του παραϊατρικού τμήματος-φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές- και φυσικά με τους αντίστοιχης ειδικότητας θεράποντες ιατρούς.

Θεραπευτικές συνεδρίες που αφορούν σε εξωτερικούς ασθενείς καθορίζονται μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την Λογοθεραπεύτρια στο τηλ.2132028844

( ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου τηλ.2132028000)

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ώρες:11:00-13:00μμ.

Ο Χώρος μας

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο