Ορθοπεδικό

Προσωπικό

Διευθυντής

Μπέλτσιος Μιχαήλ

Προϊσταμένος Κλινικής

Αναπληρώτρια Προϊσταμένη

Αλεξανδρίδου Μαρία

Ιατροί

Επικοινωνία

Επικουρικοί Επιμελητές

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Το τμήμα έχει γραμματειακή υποστήριξη με μηχανογράφηση στην οποία υπηρετεί η κα Χαλόφτη Ελευθερία
τηλ. : 213 20 28.255

Ραντεβού μέσω ΙΑΣΙΣ(τηλ. 1535)

Οι πρώτοι ορθοπαιδικοί γιατροί διορίσθηκαν το καλοκαίρι και Σεπτέμβριο 1996 και ήσαν :

Πολυζώης Δημήτριος Διευθυντής, Γρίβας Θεόδωρος,  Κουβαράς  Ιωάννης Επιμελητές Α και Μπέλτσιος Μιχαήλ, Ζαχαράκης Νικόλαος Επιμελητές Β.

Η κλινική έλαβε αμέσως δυνατότητα χορήγησης πλήρους ειδικότητας και με καινούργιο οργανισμό προσέλαβε άλλους τρεις Επιμελητές Β.

Ξεκίνησε τη λειτουργία ήδη από το 1996 αρχικά με τακτικά ιατρεία και έκτακτα καθημερινά μέχρι τις 11 το βράδυ. Τα χειρουργεία άρχισαν να λειτουργούν από τις αρχές του 1997 και η ένταξη σε κανονική εφημερία το τέλος του 1999.

Έφθασε στην πλήρη ανάπτυξή της να εκπαιδεύει 8 ειδικευόμενους ορθοπαιδικούς, 2 γενικούς γιατρούς και να στελεχώνεται από 8 μόνιμους γιατρούς ΕΣΥ.

Στελέχη της κλινικής εξελίχθηκαν σε διευθυντές κρατικών Νοσοκομείων και καθηγητές Πανεπιστημίων.  Πολλοί γιατροί έρχονταν να εκπαιδευθούν  από άλλες χώρες , ακόμη και από τις ΗΠΑ στις τεχνικές της μεθόδου Ilisarov στις αρχές του 21ου αιώνα υπό την διεύθυνση του κ. Πολυζώη.

Μετά την συνταξιοδότηση του ανέλαβε καθήκοντα διευθυντού ο κ. Γρίβας και μετά τον διορισμό του ως διευθυντού στο Τζάνειο Νοσοκομείο κ. Κουβαράς ως αρχαιότερος . Μετά την συνταξιοδότηση του κ. Κουβαρά   ανέλαβε τη διεύθυνση ο κ. Μπέλτσιος  ο οποίος  εκλέγεται συνεχώς από το 1996 μέχρι 2023 εκπρόσωπος των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Η πρόσφατη σύνθεση της κλινικής φαίνεται παράπλευρα. Τα περισσότερα στελέχη της κλινικής και όλα τα μόνιμα έχουν μετεκπαιδευθεί η εργασθεί σε Ορθοπαιδικά Κέντρα του Εξωτερικού.

Χειρουργικό φάσμα

Η ορθοπαιδική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου ασχολείται με όλο το φάσμα της ορθοπαιδικής των ενηλίκων εκτός των όγκων του μυοσκελετικού συστήματος καθώς από το 2012 η νομοθεσία το απαγορεύει αν δεν υπάρχει θεσμοθετημένο ογκολογικό συμβούλιο. Επίσης δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται  ασθενείς κάτω των 16 ετών συμπληρωμένων. Αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα της επείγουσας και χρόνιας ορθοπαιδικής, όπως ολικές αρθροπλαστικές άνω και κάτω άκρου,  αρθροσκοπήσεις, οστικές παραμορφώσεις και επιμηκύνσεις, άκρα χείρα, ψευδαρθρώσεις, λοιμώξεις, ώμος, σπονδυλική στήλη, μυοσκελετικές παθήσεις κλπ με αποτέλεσμα να παρέχει σφαιρική εκπαίδευση. Η συνεργασία με την Πλαστική χειρουργική Κλινική, τη ΦΙΑΠ, τους λοιμωξιολόγους και το φυσιοθεραπευτικό τμήμα δίνει λύσεις σε όλα τα περίπλοκα και σύνθετα προβλήματα. Τα εκσυγχρονισμένα το 2022 χειρουργεία εγγυώνται το επιδιωκόμενο υψηλό επίπεδο παροχής ιατρικών ορθοπαιδικών υπηρεσιών.

Εκπαιδευτική δραστηριότητα

Η ορθοπαιδική κλινική στη διάρκεια της λειτουργίας της έχει παραγάγει δεκάδες δημοσιεύσεις ελληνικές και διεθνείς καθώς και εκατοντάδες ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια έχει δε οργανώσει στο παρελθόν πλήθος επιστημονικών εκδηλώσεων. Με την οικονομική κρίση και την επιδημία υπήρξε μια ελάττωση ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων οι οποίες πλέον επανέρχονται.

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο