Οφθαλμολογικό

Προσωπικό

Διευθύντρια

Δρ. Μπάφα Μαρία

Ιατροί

Προϊσταμένος Κλινικής

Κ. Καρακώστας Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Προϊστάμενος

Κος Απαζίδης Παναγιώτης

Ειδικευόμενοι Ιατροί

Επικοινωνία

Το τμήμα έχει γραμματειακή υποστήριξη με μηχανογράφηση στην οποία υπηρετεί η κα Λιλή Αναγνώστου
τηλ. : 213 20 28.291

Ραντεβού μέσω ΙΑΣΙΣ(τηλ. 1535)

Η Οφθαλμολογική Κλινική λειτουργεί από το 1996 με πρώτο διευθυντή τον κ. Ευθύμιο Σταύρακα. Βρίσκεται στο 2ο Όροφο του κεντρικού κτιρίου και διαθέτει 11 κλίνες.

Η κλινική έχει 5 οργανικές θέσεις ειδικευμένων και 4 ειδικευόμενων ιατρών.

Χειρουργικό φάσμα
Η Οφθαλμολογική Κλινική διαθέτει χειρουργική αίθουσα με άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό που περιλαμβάνει: 2 ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες χειρουργικές κλίνες, 2 χειρουργικά μικροσκόπια (Möller Wedell ), 2 μηχανήματα φακοθρυψίας καταρράκτη (Bausch and Lomb ELITE ), συσκευή κρυοπηξίας και οθόνη παρακολούθησης χειρουργικών επεμβάσεων με δυνατότητα βιντεοσκόπησης. Το χειρουργείο λειτουργεί τις ημέρες: Τρίτη (Τετάρτη ανά 15ημερο) και Πέμπτη

Στα χειρουργεία συμμετέχουν όλοι οι ειδικευμένοι και οι ειδικευόμενοι ιατροί της κλινικής. Εκτελείται μεγάλος αριθμός προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπειών, όπως φακοθρυψία καταρράκτη με υπερήχους, ενδοϋαλοειδικές ενέσεις για παθήσεις ωχράς κηλίδας, αντιγλαυκωματική επέμβαση τραμπεκουλεκτομής, αφαίρεση πτερυγίου, χαλαζίου και κύστεων επιπεφυκότα. Ακόμη αντιμετωπίζονται χειρουργικά βλεφαρικές παθήσεις, όπως εντρόπιο, εκτρόπιο, δερματοχάλαση, πτώση βλεφάρου. Επιπλέον, στις γενικές εφημερίες πραγματοποιούνται έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες, όπως συρραφή και αποκατάσταση τραυμάτων προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού και θεραπεία ρωγμών αμφιβληστροειδούς με κρυοπηξία ή laser φωτοπηξία.

Εκπαιδευτική δραστηριότητα
Η Οφθαλμολογική Κλινική διαθέτει 4 θέσεις για πλήρη ειδίκευση (4έτη) στην Οφθαλμολογία. Οι ειδικευόμενοι ιατροί συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες της Κλινικής (εξωτερικά ιατρεία, ειδικά τμήματα, εφημερίες, χειρουργεία) υπό την καθοδήγηση των ειδικευμένων ιατρών. Επίσης οι ειδικευμένοι ιατροί παραδίδουν μαθήματα στους ειδικευόμενους κάθε Δευτέρα. Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων πατήστε εδώ. Υπεύθυνη προγράμματος εκπαίδευσης: Δρ. Μ. Μπάφα.

Επιστημονικό έργο

Η Οφθαλμολογική κλινική διαθέτει 4 θέσεις ειδικευομένων.

Οι ιατροί της κλινικής παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν ενεργά με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ενημερωθείτε για τις πρόσφατες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις

Τμήματα

Τα ιατρεία της Οφθαλμολογικής έχουν ως εξής :

Το Τμήμα Προσθίου Ημιμορίου λειτουργεί καθημερινά στο ισόγειο. Στο τμήμα διεξάγονται κατόπιν ραντεβού οι παρακάτω διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες:

α) Κερατομετρία.

β) Διάθλαση.

γ) Βιομετρία.

δ) Καψουλοτομή με Yag laser.

ε) παχυμετρία κερατοειδούς

στ) ενδοθηλιομέτρηση κερατοειδούς

Υπεύθυνη λειτουργίας: Δρ. Μ. Μπάφα.
Το τμήμα Γλαυκώματος λειτουργεί Δευτέρα στο ισόγειο. Στο τμήμα διεξάγονται κατόπιν ραντεβού οι παρακάτω διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες:
α) Τονομέτρηση.
β) Έλεγχος οπτικών πεδίων.
γ) Παχυμετρία κερατοειδούς.
δ) Γωνιοσκοπία.
ε) Ιριδοτομή με Yag laser.

Υπεύθυνoς λειτουργίας: A. Σκουφάρας.
Το τμήμα Παιδοφθαλμολογίας λειτουργεί κάθε Παρασκευή στο ισόγειο.Στο τμήμα διεξάγονται κατόπιν ραντεβού οι παρακάτω διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες:
α) Διαθλαστικός έλεγχος.
β) Σκιασκοπία.
γ) Μελέτη στραβισμού.
δ) Αντιμετώπιση αμβλυωπίας.

Υπεύθυνος λειτουργίας: Δρ. Θ.Α. Παπαδόπουλος.
Το Τμήμα Βυθού λειτουργεί Δευτέρα και Παρασκευή (Δρ. Θ.Α. Παπαδόπουλος) και κάθε δεύτερη Τετάρτη (

κ. Καραμπούλα Αικατερίνη

) στο ισόγειο. Στο τμήμα διεξάγονται κατόπιν ραντεβού οι παρακάτω διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες:
α) Βυθοσκόπηση.
β) Ψηφιακή φωτογραφία βυθού.
γ) Ψηφιακή αγγειογραφία φλουρεσεΐνης και ινδοκυανίνης.
δ) Οφθαλμική υπερηχογραφία (Α και Β-scan).
ε) Φωτοπηξία αμφιβληστροειδούς με Argon laser.

Υπεύθυνοι λειτουργίας: Α. Σκουφάρας, Δρ. Θ.Α. Παπαδόπουλος
Το τμήμα αγγειακής οπτικής τομογραφίας λειτουργεί κάθε Δευτέρα στο 2ο όροφο. Στο τμήμα διεξάγεται  αγγειακή οπτική τομογραφία,  κατόπιν ραντεβού οπτική τομογραφία ωχράς κηλίδας και οπτικού νεύρου.

Ο έλεγχος Οπτικών πεδίων πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή με ιατρικό παραπεμπτικό  

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο