Φυσικοθεραπεία

Προσωπικό

Προϊστάμενος Παραϊατρικού τμήματος:

κ. Αναγνώστου Χρήστος

Υπεύθυνη Φυσικοθεραπείας

κ. Πιτταρακη Μαρία

Αναπληρώτρια Υπεύθυνη

κ. Στεφανή Σεβαστή

Επικοινωνία

Φυσικοθεραπευτές

Ραντεβού Θεραπευτικές συνεδρίες που αφορούν σε εξωτερικούς ασθενείς καθορίζονται μετά από τηλεφωνική συνεννόησηστο τηλ. 213 20 28 692 και ώρες 09:00 έως 13:00

Η Φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη η οποία χρησιμοποιεί τα φυσικά μέσα (Κίνηση, Φως, Νερό, Ηλεκτρισμό, Θερμότητα κ.ά) με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικότητας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ασθενών. Είναι ένα αναγνωρισμένο επάγγελμα υγείας διεθνώς και εφαρμόζεται αποκλειστικά από Πτυχιούχους Φυσικοθεραπευτές (που κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών). Ο Φυσικοθεραπευτής έχει άριστη γνώση της ανατομίας, της φυσιολογίας, της κινησιολογίας, της εμβιομηχανικής του ανθρώπινου σώματος και μπορεί να αξιολογήσει τα μηχανικά αίτια που προκαλούν τον πόνο ή την κινητική δυσλειτουργία και να παρέμβει θεραπευτικά σε μια μεγάλη γκάμα παθήσεων. Το κυριότερο όφελος της Φυσικοθεραπείας είναι ότι μπορεί να θεραπεύσει τον πόνο και να επαναφέρει την κίνηση στον ασθενή, χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα, μαλάξεις και ειδικές τεχνικές αποκατάστασης, που δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια στον οργανισμό του ανθρώπου. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται σημαντικά η χρήση φαρμάκων και χειρουργείων. Η Φυσικοθεραπεία βοηθάει ουσιαστικά στην πρόληψη, την θεραπεία και την αποκατάσταση, σε οποιαδήποτε παθολογική κατάσταση δημιουργεί πόνο ή κινητική δυσλειτουργία. Συμβάλλει δραστικά στην θεραπεία διάφορων κακώσεων, τραυματισμών, παθήσεων και βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ατόμου. Η Φυσικοθεραπεία στοχεύει στην θεραπεία της αιτίας που προκαλεί το πρόβλημα και όχι μόνο των συμπτωμάτων, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο το μέγιστο δυνατό μόνιμο αποτέλεσμα.
Η Φυσικοθεραπεία απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν των παθήσεων που προκαλούν πόνο και κινητική δυσλειτουργία στον ασθενή. Τα προγράμματα Φυσικοθεραπείας μπορούν να εφαρμοστούν ανεξάρτητα, είτε παράλληλα με την συνεργασία άλλων ιατρικών ειδικοτήτων. Πιο συγκεκριμένα εφαρμόζεται σε :
 1. Ορθοπεδικές παθήσεις
 2. Αθλητικές Κακώσεις
 3. Νευροχειρουργικές Παθήσεις
 4. Νευρολογικές Παθήσεις
 5. Παιδιατρική Αποκατάσταση
 6. Ρευματολογικές Παθήσεις
 7. Πνευμονολογικές Παθήσεις
 8. Παθήσεις του Λεμφικού Συστήματος
 9. Γηριατρικές Παθήσεις
 10. Ουρολογικές Παθήσεις
 11. Γυναικολογικες παθήσεις
 12. Καρδιολογικές Παθήσεις
 13. Παθολογικές Παθήσεις
 14. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο