ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» πραγματοποίησε με επιτυχία, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 άσκηση μερικής εκκένωσης Νοσοκομείου, σε περιπτώσεις  σεισμού και πυρκαγιάς, βασιζόμενα στα επιχειρησιακά σχέδια Σώστρατος και Περσέας  σε άγαστη συνεργασία με τους φορείς ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, 2η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας, 1η ΕΜΑΚ , ΕΜΟΔΕ, Αστυνομικό τμήμα Ελευσίνας και Τροχαία Ελευσίνας.  

Η άσκηση είχε ως στόχο τη βελτίωση της ετοιμότητας και της απόκρισης του νοσοκομείου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και την αξιολόγηση των διαδικασιών εκκένωσης και των συντονιστικών μηχανισμών με άλλους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, προσομοιάστηκαν διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σεισμός, πυρκαγιά και άλλες καταστάσεις που απαιτούν άμεση εκκένωση του νοσοκομείου, μεταφορές ασθενών, εντοπισμό αγνοουμένων, απεγκλωβισμούς ατόμων. Το προσωπικό του νοσοκομείου, μαζί με εκπροσώπους από τοπικούς φορείς ασφαλείας, πυροσβεστικά σώματα, και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ), συνεργάστηκαν αρμονικά για την αποτελεσματική διεξαγωγή της άσκησης.

Το νοσοκομείο θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους εθελοντές και το προσωπικό για τη συνεισφορά και τη συνεργασία τους. Η επιτυχία αυτής της άσκησης αντιπροσωπεύει τη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας του κοινού.

Η άσκηση αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση της ετοιμότητάς του Νοσοκομείου  στην αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενης κρίσης. Η σφαιρική ανταπόκριση όλων των φορέων είναι ενθαρρυντική και δείχνει την  ικανότητα του φορέα  για την ασφάλεια της κοινότητάς

Τέλος, το Νοσοκομείου δεσμεύεται να συνεχίσει την αναβάθμιση της ετοιμότητάς του με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενης κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο