Γίνεται «οι Ήρωες του Καλοκαιριού»

Αυξημένες ανάγκες σε αίμα και παράγωγα αίματος

Δώσε τη δροσιά της ζωής στο καλοκαίρι! Εθελοντική Αιμοδοσία: Ένας Χειμώνας Δεν Είναι Αρκετός. Κάνε τη διαφορά και δώσε αίμα κατά τους θερινούς μήνες. Με την υποστήριξή σας, μπορούμε να διασώσουμε ζωές και να ενισχύσουμε την υγεία της κοινότητάς μας. Ελάτε στα κέντρα αιμοδοσίας και γίνετε ήρωες του καλοκαιριού!”

Κάθε καλοκαίρι, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αυξημένη ζήτηση για αίμα και προϊόντα αίματος, καθώς οι θερινοί μήνες συνοδεύονται από διάφορους παράγοντες που ενισχύουν τις ανάγκες αίματος σε όλη τη χώρα. Η αύξηση του τουρισμού και των αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από αυξημένες περιπτώσεις τραυματισμών και ατυχημάτων. Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ενδέχεται να επηρεάσουν την υγεία των ανθρώπων και να αυξήσουν τις ανάγκες για μεταγγίσεις αίματος.

Η αυξημένη ζήτηση για αίμα κατά τους θερινούς μήνες θέτει προκλήσεις στο σύστημα υγείας, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί η διαρκής παροχή αίματος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Εξίσου σημαντική είναι η εθελοντική αιμοδοσία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μιας και αυτή η πράξη αλληλεγγύης  αποτελεί την κύρια πηγή του αποθέματος αίματος και παραγώγων του.

Για το σκοπό αυτό η το τμήμα Αιμοδοσίας σας καλεί να γίνεται «οι Ήρωες του Καλοκαιριού» προφέροντας αυτό το αναντικατάστατο δώρο σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη

Για ραντεβού, προκειμένου να οργανώσετε καλύτερα το χρόνο σας επικοινωνείτε:

Εργάσιμες ημέρες 9:00-14:00 τηλεφωνείτε στο 2132028733 για ραντεβού

Απόγευμα, Σαββατοκύριακο & αργίες τηλεφωνείτε στο 2132028737 για ραντεβού 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο