Δημιουργία Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων για ενήλικες

Υπογραφή Σύμβασης για τη Δημιουργία Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων για ενήλικες

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 υπογράφηκε μεταξύ του Διοικητή του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας,  κυρίου Δημήτρη Αντωνίου και της Προέδρου του MDA Ελλάς (Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) κυρίας Βάνας Λαβίδα, η σύμβαση δωρεάς για τη δημιουργία Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων για ενήλικες στην Αττική, η οποία θα στεγαστεί στο κτίριο του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων.

 

Το MDA Ελλάς με την ευγενική συνδρομή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου θα προβεί στη δημιουργία και λειτουργία εξωτερικών ιατρείων για ενήλικες που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις, με δωρεά του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ. Την κατασκευή της Μονάδας πρόκειται να αναλάβει η εταιρεία  ΑΒΑΞ Α.Ε., η οποία και θα καλύψει με ιδίους πόρους μέρος της κατασκευής.

 

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του MDA Ελλάς, κυρία Βάνα Λαβίδα «Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο, καθώς θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση τουλάχιστον 400 ενήλικων ασθενών, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής. Η νέα Μονάδα θα παρέχει στους συνανθρώπους μας με νευρομυϊκές παθήσεις τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, που θα περιλαμβάνουν ιατρικές εξετάσεις, ολιστική ιατρική φροντίδα και συμβουλευτική».

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο