Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: προστασία των θυμάτων

Πρόσκληση σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης με θέμα:

«Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: προστασία των θυμάτων».

 

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο» -Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας – διοργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Συχνά οι γυναίκες καταφεύγουν σε εφημερεύον νοσοκομείο μετά από ένα βίαιο συμβάν, για να προστατευτούν έστω και προσωρινά από το θύτη και να λάβουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης

Η εκδήλωση  θα διεξαχθεί τη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων,  ώρα 09.30 π.μ. και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας αλλά και στην κοινωνία των πολιτών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα πολλαπλών αναγκών των ασθενών θυμάτων έμφυλης βίας με εστίαση σε θέματα υγείας και ψυχικής υγείας και η συζήτηση και η ανάδειξη καλών πρακτικών.

Η ενεργή στάση των υπηρεσιών υγείας και η συνεργασία μεταξύ όλων των σχετιζόμενων φορέων, συμπληρωματικά με την αφύπνιση όλων μας, είναι καθοριστικά για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των θυμάτων.

Αφίσα Εκδήλωσης

Δείτε την Αφίσα της εκδήλωσης
Click Here

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Πρόγραμμα εκδήλωσης
Click Here
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο