Ηλεκτρονική βεβαίωση νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς στα εξωτερικά ιατρεία

Στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ληπτών υπηρεσιών υγείας σας ενημερώνουμε ότι παρέχεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική χορήγηση βεβαίωσης νοσηλείας(κατόπιν εξιτηρίου) ή εξέτασης ασθενούς στα εξωτερικά ιατρεία  του Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ»  μέσω του GOV.gr και της εφαρμογής Μy Health σε κινητό τηλέφωνο.

Για την χορήγηση βεβαιώσεων νοσηλείας στο gov.gr, επιλέγετε από την κατηγορίες Υπηρεσιών, την κατηγορία  «Υγεία και πρόνοια» «Φάκελος Υγείας» «Βεβαίωση νοσηλείας ή εξέτασης σε δημόσια νοσοκομεία και κλινικές».

Για την ασφαλή πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες, τόσο μέσω του My Health app, όσο και μέσω του gov.gr, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου, που ο πολίτης έχει επιβεβαιώσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ- notify.gov.gr).

Ειδικά για τους ανήλικους ασθενείς εισέρχονται στην ειδική εφαρμογή οι φυσικοί ή ανάδοχοι γονείς ή τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια αυτών, επιλέγοντας τον ΑΜΚΑ του προσώπου που τους ενδιαφέρει.

Για την χορήγηση βεβαίωσης νοσηλείας (κατόπιν εξιτηρίου) ή εξέτασης ασθενούς μέσω της εφαρμογής  «My Health» στο κινητό τηλέφωνο, η οποία είναι ιδιαίτερα απλή και διατίθεται ήδη για κινητά με λογισμικό iOS και Android (το MyHealth app). Μοναδική προϋπόθεση για τη χρήση της είναι η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση (eheath.gov.gr). Η ψηφιακή προβολή και έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων νοσηλείας γίνεται από τις αντίστοιχες καρτέλες της εφαρμογής MyHealth.

Με τον τρόπο αυτό ο πολίτης αποκτά πρόσβαση στα ιατρικά του δεδομένα, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία, την ταλαιπωρία του με επίσκεψη στο Νοσοκομείο και βελτιώνοντας τις παροχές των υπηρεσιών υγείας.

Επισημαίνουμε ότι ο πολίτης που δεν είναι εξοικειωμένος με την ψηφιακή  τεχνολογία μπορεί να επισκεφθεί το γειτονικό του ΚΕΠ εφάπαξ για να γίνει ταυτοποίηση του κινητού του και εφεξής να έχει πρόσβαση στην παραπάνω ψηφιακή υπηρεσία. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο