Ψυχιατρικό

Προσωπικό

Διευθύντρια

Ουζονίδου Κωνσταντούλα

Προϊσταμένη Κλινικής

Ιατρού Μαρίνα

Αναπληρωτές Προϊστάμενοι

Παντελής Παναγιώτης & Κολοβός Δημήτριος

Επικοινωνία

Θέση Τμήματος

Ισόγειο κεντρικού κτιρίου 

Ιατροί

Ειδικευόμενοι Ιατροί

Το τμήμα έχει γραμματειακή υποστήριξη με μηχανογράφηση τηλ. : 2132028413​

Ραντεβού μέσω ΙΑΣΙΣ(τηλ. 1535)

ΙΣΤΟΡΙΑ – ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Η ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Ελευσίνας “Θριάσιο” δημιουργήθηκε το 1996-1997 με σκοπό την  παροχή κατάλληλης υποστήριξης και  εξυπηρέτηση των πολίτων  και την βελτίωση της ψυχικής τους υγείας.

Στεγαζόταν  στον 4ο όροφο ,μεταφέρθηκε στο ισόγειο. Μέχρι το 2022 λειτουργούσε  με 19 κλίνες και σήμερα λειτουργεί με 21 κλίνες .

ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΟ -ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στην Κλινική  νοσηλεύονται ασθενείς με εκούσια και με την διαδικασία της ακουσίας νοσηλείας.

Σκοπός είναι η αξιολόγηση διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχοπαθολογικών  διαταραχών

ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ (Τ.Ε.Ι.)

  • Στα Εξωτερικά Ιατρεία, τα οποία λειτουργούν κατά τις εργάσιμες ημέρες Τρίτη, Τέταρτη και Πέμπτη και οι ώρες λειτουργείας  9:00 πμ– 14:00μμ . Τα ραντεβού κλείνονται μέσω  τηλ. 1535 ή στο SITE www.1535.gr   
  • Στα Εξωτερικά Ιατρεία πραγματοποιείται κλινική αξιολόγηση – διάγνωση όλου του εύρους  της γκάμας των Διαταραχών της Ψυχιατρικής .
  • Πραγματοποιείται συνταγογράφηση των απαιτούμενων ανά περίπτωση θεραπειών, κατά τα ισχύοντα για κάθε ασφαλιστικό φορέα.
  • Χορηγείται ανά περίπτωση η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.
  • Πραγματοποιείται υψηλή εποπτεία – παρακολούθηση των περιστατικών που χρήζουν τακτικής ιατρικής παρακολούθησης.

ΔΙΑΣΥΝΔΕΤΙΚΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

  • Στο πλαίσιο της Διασυνδετικής – Συμβουλευτικής παρέχεται αξιολόγηση και που νοσηλεύονται  σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου, κατόπιν σχετικού αιτήματος των θεραπόντων. Η αξιολόγηση μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στα Εξωτερικά Ιατρεία της Μονάδας.
  • Επιπλέον, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των ψυχιατρικών προβλημάτων των νοσηλευομένων και των οικογενειών τους.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ (Τ.Ε.Π. ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ)

Η Ψυχιατρική εφημερεύει κάθε 8 ημέρες,  εισέρχονται ασθενείς  που χρήζουν επείγουσας ψυχιατρικής εξέτασης αξιολόγησης και αντιμετώπισης.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ – ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Στα πλαίσια της διαρκούς επιστημονικής εκπαίδευσης, επιτελείται συνεχιζόμενη κατάρτιση του Ψυχίατρου .Η Μονάδα συμμετέχει με εργασίες και παρουσιάσεις σε πολυάριθμα συνέδρια, ελληνικά και διεθνή.
  • Η Μονάδα συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς που αφορούν ενήλικες όπως το Κέντρο Ημέρας  και  Όλοι Εμείς – Κέντρο Διημέρευσης  .
  • Στη Μονάδα παρέχεται εποπτεία, μέσω σχετικών προγραμμάτων, σε ψυχολόγους.
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο